Проходилка Алуминиево-магнезиева тръбна конструкция, Две нива, Сгъваема, Сив

Продукти
99,90 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Проходилка Алуминиево-магнезиева тръбна конструкция, Две нива, Сгъваема, Сив

Универсална, лека, сгъваема и практична проходилка на две нива, която е незаменим помощник на трудноподвижни хора и хора с ограничени движения. Изключително добро решение за подпомагане на самостоятелно ставане и сядане на леглото, поради наличието на ръкохватки на две нива и възможността за поетапно изправяне / сядане. Може да се използва както в домашни условия, така и на открито, но при сравнително равни повърхности без стълби, чакъл, пясък и др.

Параметри на Проходилка на две нива:

 • Алуминиево-магнезиева тръбна конструкция
 • олекотена и с ниско тегло проходилка
 • 8 степени за регулиране във височина
 • подвижни странични рамена
 • Сгъваема рамка с дръжки на 2 нива за по-лесно използване
 • височина: от 71 см до 90 см
 • ширина: 58 см
 • тегло: 2 кг
 • цвят: светло сив
 • Максимално тегло на пациента: 100 кг
 • Какво представлява проходилка на две нива?

  Универсална, лека и практична проходилка на две нива, която е незаменим помощник на трудноподвижни хора и хора с ограничени движения. С конструкция от алуминий проходилката на две нива запазва ниско тегло и лесно може да се премества. Конструкцията позволява проходилката да се сгъва, като по този начин тя не заема много място при съхранение. Изключително добро решение за подпомагане на самостоятелно ставане и сядане на леглото, поради наличието на ръкохватки на две нива. Проходилката разполага с гумени тапи на краката, които не позволяват приплъзване.

  Какво прави проходилка на две нива?

  Наличието на ръкохватки за захващане на две нива спомага за самостоятелно ставане или сядане от легло на пациенти, които имат различни заболявания на опорно-двигателния апарат. Ниското тегло и сгъваемата конструкция превръщат проходилката в незаменим помощник.

  Къде се използва проходилка на две нива?

  Проходилката на две нива може да се използва както у дома, така и на открито, но без наличие на сериозни неравности като стълби, камъни, чакъл,  пясък и др.

  Как се използва проходилка на две нива

  Проходилката на две нива се разгъва и след като се убедим, че застопоряващия палец е заключил конструкцията в отворено положение, можем да използваме проходилката.

  Проходилката разполага със система за регулиране във височина (8 степени), което позволява нейната височина да се регулира спрямо ръста на ползвателя и недопускане на допълнително напрежение в гърба.

  Сгъването на проходилката на две нива става като освободим застопоряващия палец и сгънем конструкцията. Това следва да става без излишно усилие. Ако има усилие при сгъване или не можем да сгънем проходилката на две нива, следва да се уверим, че застопоряващия палец е натиснат докрай.

  Грижа / Защита за проходилка на две нива

  Проходилката може да се почиства с влажна кърпа от прах натрупана при използване, особено на открито. Не е желателно да се използват силно абразивни препарати и такива с корозионно действие, тъй като това може да увреди алуминиевата конструкция, както и пластмасовите и гумени елементи.