Хлебопекарна Silver Crest SBB 850 E1, Бял

Продукти
149,90 лв. 99,90 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Хлебопекарна Silver Crest SBB 850 E1, Бял

Хлебопекарната SilverCrest SBB 850 E1 разполага с 2 бъркалки за оптимално разбъркване и месене, възможност за програмиране на собствени рецепти, настройка за "бърз режим" и още други екстри, за които нямаме търпение да ви разкажем.

Отличителни характеристики на SilverCrest SBB 850 E1

 • 16 програми - за бял хляб, френски, пълнозърнест, сладък, нисковъглехидратен, безглутенов, експресен хляб, кекс, тесто за пица за 45 мин, тесто за паста за 15 мин, конфитюр или мармалад, кисело мляко, както и:
  • Програма само месене (между 10 и 45 мин)
  • Програма месене + втасване
  • Програма само печене (между 5 и 60 мин)
  • Програма за индивидуално настройване на времената за всяка отделна фаза от процеса
 • Три степени на изпичане на коричката
 • Три размера на хляба: 1000 г, 1250 г, 1500 г
 • Възможност за програмиране на до 8 собствени рецепти
 • Функция за поддържане на топлина до 60 мин
 • Таймер за отложен старт: до 15 часа
 • Сигнализация за добавяне на сушени плодове, ядки
 • Размери на уреда: височина 30 см, ширина 27 см, дълбочина 41 см
 • Тегло (вкл. форма за печене и бъркалки за месене): 5,8 kg
 • Консумирана мощност:
  • Нагревателна мощност: 850 W
  • Мощност на двигателя: 100 W

Характерни проблеми

 • Бързо износване на осите на формата за печене и бъркалките за месене.

Описание на програмите

1. Нормален хляб

Програмата е подходяща за печене на хляб от бяло брашно или готова смес за печене на хляб от пшенично или ръжено брашно. Полученият хляб е с компактна консистенция.

2. Френски хляб

Тази програма е идеална за приготвяне на хляб от по-фино смлени брашна. Крайният резултат е пухкав хляб с крехка коричка.

3. Пълнозърнест хляб

Програма за печене на хляб от пълнозърнесто пшенично брашно или пълнозърнесто ръжено брашно. Полученият хляб се отличава с по-плътна текстура.

4. Сладък хляб

Подходяща програма за печива, при които в рецептата присъства допълнителна захар или съставки като плодови сокове, сушени плодове, кокосови стърготини, стафиди или шоколад. С тази програма готовото печиво е по-леко и по-въздушно.

5. Нисковъглехидратен хляб (Low Carb)

Подходяща за тестени изделия с по-малко въглехидрати.

6. Безглутенов хляб

Безглутеновите брашна или готовите безглутенови смеси за печене имат различни характеристики на втасване и им е необходимо повече време, за да поемат течните съставки. Затова тази програма е с удължено време на втасване и удължено време за печене, което я прави подходяща за хлябове от безглутенови брашна или безглутенови смеси за печене.

7. Бърз хляб

При програмата за бърз хляб, времената за месене и печене, както и времето за втасване са силно съкратени. По тази причина за тази програма са подходящи само рецепти, в които не присъстват едро смлени видове брашна или други тежки съставки. При тази програма хлябът не става толкова въздушен.

8. За кекс

С тази програма може да изпечете сладкиш по собствена рецепта или да използвате готова смес за печене на сладкиш.

9. Само месене

Използвайте тази програма, ако искате хлебопекарната само да омеси тесто. Имате възможност да изберете продължителността на месене индивидуално между 10 и 45 минути. Фазите на втасване отпадат, не е възможно програмиране на таймер за отложен старт.

10. Тесто

Програма за приготвяне на тесто с мая - за хлебчета, кифлички, питки, пица или други печива. Програмата включва фази на месене и втасване. Възможно е програмиране на таймер и по този начин тестото ще е готово в точно определено време.

11. Тесто за паста

С тази програма може да приготвите тесто за домашна прясна паста. Програмата продължава 15 минути и се състои само от една фаза на месене. Не е възможно програмиране на таймер.

12. Тесто за пица

Програмата за тесто за пица е с продължителност 45 минути и се състои от две фази на месене и две фази на втасване. Възможно е програмиране с таймер.

13. За кисело мляко (йогурт)

С тази програма може да направите домашно кисело мляко (йогурт) от краве мляко или соево мляко. Точната процедура е описана в приложената към хлебопекарната книжка с рецепти. Продължителността на програмата може да се настрои индивидуално между 5 минути и 12 часа.

14. За мармалад или конфитюр

Тази програма е подходяща за приготвянето на домашен мармалад, конфитюр, желе и други плодови консерви.

15. Само печене

Програмата може да се използва за допичане на не добре изпечени хлябове или за изпичане на готови, предварително замесени и втасали теста. Имайте предвид, че при тази програма изцяло отпадат всички процеси на месене и втасване. Процесът на печене може да се настрои за време между 5 и 60 минути. След изпичане има функция хлябът да бъде поддържан топъл в продължение на един час.

16. Програмируемa

Тази програма позволява да бъде настроена според Вашите желания. За всяка отделна фаза от процеса на печене можете да програмирате индивидуални времена.

В заключение можем да обобщим, че хлебопекарната Lidl SilverCrest SBB 850 E1 разполага с достатъчно екстри, по които не отстъпва на хлебопекарните от по-висока ценова категория.